الأحد، 17 مارس 2013
الخميس، 14 مارس 2013
مـــــوس الجبـــــــــن بالمشمـــش
المقادير:
200 غرام جبن طازج،40 غ سكر،12 سل كريم شانتييه،180 غرام عصيرمشمش،8 قطع بسكويت سابليه باللّوز
للتقديم:
20 غ لوز مكسّر ومحمّر
حبّة مشمش مجففة مقطّعة إلى مكعّبات
طريقة التحضير:
نخلط الجبن بالسكّر حتى نحصل على خلطة متجانسة
نضيف لها بلطف كريمة الشانتييه
نضع البسكويت في كيس بلاستيكي ونسحقه
نصبّ كومبوت المشمش في كؤوس ونزيّنها بطبقة من البسكويت ونغطّيها بطبقة من موس الجبن
نغطّيها ونضعها بمكان بارد لمدّة ساعتين على الأقل.
وقبل تقديمها نزيّنها بقطع المشمش المجفّف واللّوز المكسّر
الأربعاء، 13 مارس 2013
قراقيش
من افضل البسكوتات طعما لان الاخت مش بتحب تشرب الشاي لوحده لازم يكون معاه اي حاجه كيك بسكوت الخ( رشاقة) المهم بغض النظر اللي مش هاتجرب هي الخسرانة لانه فعلا قمة الذوبااااااااان المقادير: كيلو دقيق ويكون نوع فاخر ضروري انا استخدمت الكويتي طبعا غني عن التعريف نصف كيلو سمن وانا زودت شوية حوالي 50 جم ( نعمل ايه بتحب الدسم) م ك خميرة فورية م ك سكر+ 2 م ك سمسم م ص ملح علبة صغيرة روح الموز حليب دافئ للعجن الطريقة: نضع الدقيق في وعاء ونرش علية الملح ثم نعمل حفرة ف الوسط ونضيف السمسم ثم نقدح السمن لغاية ما يسخن خالص وطبعا اثناء هذة الفترة نكون ذوبنا الخميرة مع السكر في شوية حليب ونتركها تتفاعل المهم بعد مانقدح السمن نضعه ع الدقيق ف الحفرة علي السمسم عشان يتحمص وخلي بالك بحرص شديد لان السمن ساخن وكمان حاولي الاطفال يكونوا بعيد شوفتي إد ايه ساخنة بس قلبيها مع الدقيق بمعلقة خشب وأكيد مش بايدك لانه لسة ساخن وسبيها لغاية ماتبرد خالص وبعدين افركيها بايدك كويس جدا لغاية مايختلط الدقيق مع السمن ويبقي شكلة كدة ثم نضيف الحليب واحدة واحدة يعني نحط قليل من الحليب ونعجن وكلما احتاج حليب نحطله ثم نضع خليط الخميرة ونعجن ثم نضع روح الموز مش تخافوا طعمه مش بيبان قوي ودي صورته للي مش عارفة ونرجع نعجن تاني وبعدين نتركها ف مكان دافي حتي تختمر وبعد الاختمار نيجي بقي لطريقة التشكيل وهي سهلة جدا ناخد قطعه م العجين ونلفها علي شكل اسطوانه ثم نفردها بعد مافردناها تقطع بهذا الشكل ثم ترص في صينية غير مدهونه لان فيها دسم كفاية ودة حبيت احشية تمر وطلع احلي من اي معمول ذوقتية بدون مبالغة احلي من معمول حلواني إخوان يقطع بحجم الليمون ونضع التمر ف الوسط ثم تقفل وتلف بشكل طولي او دائري ذي ماتحبي وتنقش بالمنقاش ثم تخبز علي درجة حرارة متوسطة عشان يستوي براحته ويجي معاكي هش وخفيف ودي النتيجة فور خروجها من الفرن ودي الكمية علي بعضها |
الثلاثاء، 12 مارس 2013
الاثنين، 11 مارس 2013
فوندان الشوكولا
المقادير :
285غ زبدة-
6بيضات كبيرة بدرجة حرارة الغرفة-
صفار6بيضات كبيرة بدرجة حرارة الغرفة-
كوب و ربع سكر ناعم-
كوب دقيق لجميع الاستعمالات-
3ملاعق طعام مسحوق الكاكاو-
فانيلياأو مربى البرتقال وهذا اختياري.
التحضير :
2-تذوب الشوكولا مع الزبدة في قدر متوسطة الحجم و ثقيلة على نار خفيفة ثم تترك لتبرد يمكن استخدام الميكروويف
3-يخفق البيض و صفار البيض في وعاء كبير حتى يصفر لونه
4-يضاف السكر و من ثم مزيج الشوكولا و الدقيق0يوزع المزيج على قوالب دائرية مدهونة بالزيت أو الزبدة و الدقيق ثم
توضع
القوالب في صينية غير لاصقة مبطنة بورق الزبدة0
5-تخبز القوالب في الفرن لمدة 11 دقيقة تقريبا حتى تجمد حوافها ويبقى وسطها طريا و سائلا0
6-في حال وضع المزيج في البراد قبل خبزه ينبغي خبز القوالب لمدة 13 دقيقة ثم اخراجها و تركها لمدة 7-10 دقائق
بعدها
تمرر سكين حول حواف القوالب لإرخاء الدوائر0
7-تخرج الدوائر فورا من القوالب و تنقل القطع إلى أطباق التقديم0
8- تقدم القطع ساخنة مع المثلجات أو الكريمة الانكليزية
فوندان الشوكولا
المقادير :
285غ زبدة-
6بيضات كبيرة بدرجة حرارة الغرفة-
صفار6بيضات كبيرة بدرجة حرارة الغرفة-
كوب و ربع سكر ناعم-
كوب دقيق لجميع الاستعمالات-
3ملاعق طعام مسحوق الكاكاو-
فانيلياأو مربى البرتقال وهذا اختياري.
التحضير :
2-تذوب الشوكولا مع الزبدة في قدر متوسطة الحجم و ثقيلة على نار خفيفة ثم تترك لتبرد يمكن استخدام الميكروويف
3-يخفق البيض و صفار البيض في وعاء كبير حتى يصفر لونه
4-يضاف السكر و من ثم مزيج الشوكولا و الدقيق0يوزع المزيج على قوالب دائرية مدهونة بالزيت أو الزبدة و الدقيق ثم
توضع
القوالب في صينية غير لاصقة مبطنة بورق الزبدة0
5-تخبز القوالب في الفرن لمدة 11 دقيقة تقريبا حتى تجمد حوافها ويبقى وسطها طريا و سائلا0
6-في حال وضع المزيج في البراد قبل خبزه ينبغي خبز القوالب لمدة 13 دقيقة ثم اخراجها و تركها لمدة 7-10 دقائق
بعدها
تمرر سكين حول حواف القوالب لإرخاء الدوائر0
7-تخرج الدوائر فورا من القوالب و تنقل القطع إلى أطباق التقديم0
8- تقدم القطع ساخنة مع المثلجات أو الكريمة الانكليزية
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)