الأربعاء، 13 مارس 2013

قراقيش





احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
من افضل البسكوتات طعما
لان الاخت مش بتحب تشرب الشاي لوحده لازم يكون معاه اي حاجه كيك بسكوت الخ( رشاقة)
المهم بغض النظر اللي مش هاتجرب هي الخسرانة لانه فعلا قمة الذوبااااااااان
المقادير:
كيلو دقيق ويكون نوع فاخر ضروري انا استخدمت الكويتي طبعا غني عن التعريف
نصف كيلو سمن وانا زودت شوية حوالي 50 جم ( نعمل ايه بتحب الدسم)
م ك خميرة فورية
م ك سكر+ 2 م ك سمسم
م ص ملح
علبة صغيرة روح الموز
حليب دافئ للعجن
الطريقة:
نضع الدقيق في وعاء ونرش علية الملح ثم نعمل حفرة ف الوسط ونضيف السمسم


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم نقدح السمن لغاية ما يسخن خالص
وطبعا اثناء هذة الفترة نكون ذوبنا الخميرة مع السكر في شوية حليب ونتركها تتفاعل
المهم بعد مانقدح السمن نضعه ع الدقيق ف الحفرة علي السمسم عشان يتحمص
وخلي بالك بحرص شديد لان السمن ساخن وكمان حاولي الاطفال يكونوا بعيد


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
شوفتي إد ايه ساخنة بس قلبيها مع الدقيق بمعلقة خشب وأكيد مش بايدك لانه لسة ساخن
وسبيها لغاية ماتبرد خالص وبعدين افركيها بايدك كويس جدا لغاية مايختلط الدقيق مع السمن
ويبقي شكلة كدة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم نضيف الحليب واحدة واحدة يعني نحط قليل من الحليب ونعجن وكلما احتاج حليب نحطله


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم نضع خليط الخميرة ونعجن
ثم نضع روح الموز مش تخافوا طعمه مش بيبان قوي
ودي صورته للي مش عارفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


ونرجع نعجن تاني وبعدين نتركها ف مكان دافي حتي تختمر


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
وبعد الاختمار نيجي بقي لطريقة التشكيل وهي سهلة جدا
ناخد قطعه م العجين ونلفها علي شكل اسطوانه ثم نفردها


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة

بعد مافردناها تقطع بهذا الشكل


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم ترص في صينية غير مدهونه لان فيها دسم كفاية


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ودة حبيت احشية تمر وطلع احلي من اي معمول ذوقتية بدون مبالغة احلي من معمول حلواني إخوان
يقطع بحجم الليمون ونضع التمر ف الوسط


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم تقفل وتلف بشكل طولي او دائري ذي ماتحبي وتنقش بالمنقاش


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم تخبز علي درجة حرارة متوسطة عشان يستوي براحته ويجي معاكي هش وخفيف
ودي النتيجة فور خروجها من الفرن


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ودي الكمية علي بعضها


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق