كرواسان
.................
.................
350 جرام دقيق
130 مللى حليب
او 2 ملعقه كبيره لبن بودر ويضاف اليها 130 مللى ماء 50 جرام سكر
5 جرام ملح
7 جرام خميره
200 جرام زبده
الطريقه
..........
نضع الزبده وعليها رشه دقيق ثم تبطط وتوضع فى الثلاجه
نقوم بعجن باقى المقادر جميعها وتركهاللراحه ونقوم بفردها ووضع الزبده فى النصف وتقفل عليها مثل الظرف وتفرد اول فرده وبعدها تطبق وتوضع فى الفريزر 30 دقيقه
ونكرر فردها 3 مرات وتفرد وتلف العجينه بعد تقطيعها على شكل مثلث
وممكن ان تحشى جبنه او شيكولاته
تترك للتخمير100 دقيقه وتدهن بالبيض والماء والفانيليا
تسوى على درجه حراره 170 لمده 18 دقيقه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق