مملكة الشيكولاتة

منتدى محبي الشيكولاتة

الأحد، 10 مارس 2013

كرواسان

كرواسان
.................
صورة: ‏كرواسان
.................
350 جرام دقيق
130 مللى حليب 
او 2 ملعقه كبيره لبن بودر ويضاف اليها 130 مللى ماء                    50 جرام سكر
5 جرام ملح 
7 جرام خميره
200 جرام زبده 
الطريقه
..........
نضع الزبده وعليها رشه دقيق ثم تبطط وتوضع فى الثلاجه 
نقوم بعجن باقى المقادر جميعها وتركهاللراحه ونقوم بفردها ووضع الزبده فى النصف وتقفل عليها مثل الظرف وتفرد اول فرده وبعدها تطبق وتوضع فى الفريزر 30 دقيقه 
ونكرر فردها 3 مرات وتفرد وتلف العجينه بعد تقطيعها على شكل مثلث 
وممكن ان تحشى جبنه او شيكولاته 
تترك للتخمير100 دقيقه وتدهن بالبيض والماء والفانيليا 
تسوى على درجه حراره 170 لمده 18 دقيقه‏
350 جرام دقيق
130 مللى حليب
او 2 ملعقه كبيره لبن بودر ويضاف اليها 130 مللى ماء 50 جرام سكر
5 جرام ملح
7 جرام خميره
200 جرام زبده
الطريقه
..........
نضع الزبده وعليها رشه دقيق ثم تبطط وتوضع فى الثلاجه
نقوم بعجن باقى المقادر جميعها وتركهاللراحه ونقوم بفردها ووضع الزبده فى النصف وتقفل عليها مثل الظرف وتفرد اول فرده وبعدها تطبق وتوضع فى الفريزر 30 دقيقه
ونكرر فردها 3 مرات وتفرد وتلف العجينه بعد تقطيعها على شكل مثلث
وممكن ان تحشى جبنه او شيكولاته
تترك للتخمير100 دقيقه وتدهن بالبيض والماء والفانيليا
تسوى على درجه حراره 170 لمده 18 دقيقه


مرسلة بواسطة queen في 12:32 ص
إرسال بالبريد الإلكترونيكتابة مدونة حول هذه المشاركة‏المشاركة على X‏المشاركة في Facebook‏المشاركة على Pinterest

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

رسالة أحدث رسالة أقدم الصفحة الرئيسية
الاشتراك في: تعليقات الرسالة (Atom)

شارة فيس بوك

Mamlakt Elchocolate

إنشاء شارتك الخاصة

أرشيف المدونة الإلكترونية

  • ◄  2018 (4)
    • ◄  نوفمبر (3)
    • ◄  سبتمبر (1)
  • ◄  2016 (1)
    • ◄  مارس (1)
  • ◄  2015 (2)
    • ◄  مارس (2)
  • ◄  2014 (3)
    • ◄  نوفمبر (1)
    • ◄  مارس (2)
  • ▼  2013 (69)
    • ◄  أكتوبر (1)
    • ◄  سبتمبر (4)
    • ◄  يوليو (3)
    • ◄  يونيو (4)
    • ◄  مايو (15)
    • ◄  أبريل (14)
    • ▼  مارس (27)
      • حليب الشيكولاتة الأفضل للعضلات
      • أصعب مافي الوجود
      • فطر على شكل تشيز كيك
      • http://mamlaktelchocolate.gogoo.us/t21435-topic
      • مـــــوس الجبـــــــــن بالمشمـــش
      • قراقيش
      • إبداعات الرسم بالمصابيح
      • فوندان الشوكولا
      • فوندان الشوكولا
      • وصفة اليوغورت
      • تحضير المشروب الاسباني الساخن المعروف-سنجاريا
      • موس الباسيفلورا والشيكولاتة البيضاء بجوز الهند
      • عجينة الورق بالجبنة والكراميل
      • أهرامات الكاكاو بالأسود والأبيض
      • كعكة الدوامة من الشيكولاتة والجبنة
      • ميلك شيك الشيكولاتة
      • الفطير بالقشطة
      • الدراق بالكاراميل
      • براونيز الشيكولاتة السريع
      • كيك الزبادي
      • كرواسان
      • بسكويت الشيكولاتة بزبد الفول السودانى
      • كريمة الشيكولاتة
      • حلوى لذيذة
      • حلوى لذيذة
      • http://mamlaktelchocolate.gogoo.us/t21890-topic
      • أرز بالحليب علي الطريقة اللبنانية
    • ◄  فبراير (1)
  • ◄  2012 (11)
    • ◄  سبتمبر (1)
    • ◄  أغسطس (2)
    • ◄  يوليو (2)
    • ◄  يونيو (6)
جميع الحقوق محفوظة لمنتدى مملكة الشيكولاتةhttp://mamlaktelchocolate.gogoo.us. المظهر: Awesome Inc‎.‎. صور المظاهر بواسطة molotovcoketail. يتم التشغيل بواسطة Blogger.