الثلاثاء، 26 مارس 2013

حليب الشيكولاتة الأفضل للعضلات

حليب الشيكولاتة الأفضل للعضلات

Large
بعد ممارسة التمارين الرياضية، أنت في حاجة لتعويض المجهود ومساعدة الجسم بمنحه ما يساعده على بناء العضلات.. حليب الشيكولاتة هو الاختيار الأمثل.

 

قال عدد من العلماء في جامعة تكساس إن حليب الشيكولاتة هو أفضل مشروب للانتعاش بعد ممارسة التمارين الرياضية، كما أنه يساعد على بناء المزيد من العضلات، وتعزيز الأداء والحفاظ على الجسم من زيادة الدهون.

وأشارت دراستان في جامعة تكساس في أوستن إلى أن حليب الشيكولاتة هو المشروب المثالي للانتعاش بعد أي تمارين أو أزمة عضلية مثلاً.

ونقلت صحيفة ديلي ميل البريطانية عن الدكتور جون إيفي أحد المشاركين في الدراسة  "إن الرياضيين الأشداء والهواة على حد سواء يتمتعون بفوائد التأهيل البدني عندما كانوا يشربون الحليب القليل الدسم بالشيكولاتة، مما أثبت قوة التجربة"

الخميس، 14 مارس 2013

مـــــوس الجبـــــــــن بالمشمـــش


موس الجبن بالمشمش

مـــــوس الجبـــــــــن بالمشمـــش
المقادير:

200 غرام جبن طازج،40 غ سكر،12 سل كريم شانتييه،180 غرام عصيرمشمش،8 قطع بسكويت سابليه باللّوز

للتقديم:

20 غ لوز مكسّر ومحمّر
حبّة مشمش مجففة مقطّعة إلى مكعّبات
طريقة التحضير:

نخلط الجبن بالسكّر حتى نحصل على خلطة متجانسة
نضيف لها بلطف كريمة الشانتييه
نضع البسكويت في كيس بلاستيكي ونسحقه
نصبّ كومبوت المشمش في كؤوس ونزيّنها بطبقة من البسكويت ونغطّيها بطبقة من موس الجبن
نغطّيها ونضعها بمكان بارد لمدّة ساعتين على الأقل.
وقبل تقديمها نزيّنها بقطع المشمش المجفّف واللّوز المكسّر

الأربعاء، 13 مارس 2013

قراقيش





احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
من افضل البسكوتات طعما
لان الاخت مش بتحب تشرب الشاي لوحده لازم يكون معاه اي حاجه كيك بسكوت الخ( رشاقة)
المهم بغض النظر اللي مش هاتجرب هي الخسرانة لانه فعلا قمة الذوبااااااااان
المقادير:
كيلو دقيق ويكون نوع فاخر ضروري انا استخدمت الكويتي طبعا غني عن التعريف
نصف كيلو سمن وانا زودت شوية حوالي 50 جم ( نعمل ايه بتحب الدسم)
م ك خميرة فورية
م ك سكر+ 2 م ك سمسم
م ص ملح
علبة صغيرة روح الموز
حليب دافئ للعجن
الطريقة:
نضع الدقيق في وعاء ونرش علية الملح ثم نعمل حفرة ف الوسط ونضيف السمسم


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم نقدح السمن لغاية ما يسخن خالص
وطبعا اثناء هذة الفترة نكون ذوبنا الخميرة مع السكر في شوية حليب ونتركها تتفاعل
المهم بعد مانقدح السمن نضعه ع الدقيق ف الحفرة علي السمسم عشان يتحمص
وخلي بالك بحرص شديد لان السمن ساخن وكمان حاولي الاطفال يكونوا بعيد


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
شوفتي إد ايه ساخنة بس قلبيها مع الدقيق بمعلقة خشب وأكيد مش بايدك لانه لسة ساخن
وسبيها لغاية ماتبرد خالص وبعدين افركيها بايدك كويس جدا لغاية مايختلط الدقيق مع السمن
ويبقي شكلة كدة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم نضيف الحليب واحدة واحدة يعني نحط قليل من الحليب ونعجن وكلما احتاج حليب نحطله


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم نضع خليط الخميرة ونعجن
ثم نضع روح الموز مش تخافوا طعمه مش بيبان قوي
ودي صورته للي مش عارفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


ونرجع نعجن تاني وبعدين نتركها ف مكان دافي حتي تختمر


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
وبعد الاختمار نيجي بقي لطريقة التشكيل وهي سهلة جدا
ناخد قطعه م العجين ونلفها علي شكل اسطوانه ثم نفردها


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة

بعد مافردناها تقطع بهذا الشكل


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم ترص في صينية غير مدهونه لان فيها دسم كفاية


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ودة حبيت احشية تمر وطلع احلي من اي معمول ذوقتية بدون مبالغة احلي من معمول حلواني إخوان
يقطع بحجم الليمون ونضع التمر ف الوسط


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم تقفل وتلف بشكل طولي او دائري ذي ماتحبي وتنقش بالمنقاش


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ثم تخبز علي درجة حرارة متوسطة عشان يستوي براحته ويجي معاكي هش وخفيف
ودي النتيجة فور خروجها من الفرن


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة
ودي الكمية علي بعضها


احلى طريقة قراقيش بسكوتات وصفة

الثلاثاء، 12 مارس 2013

إبداعات الرسم بالمصابيح




مســـاء وصباح الخير على الغالييـــن

واسعد الله اوقاتكم بكل خير




اضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي











اضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي